Covid-19-vaccination af medarbejdere
Luftvejsinfektioner, herunder covid-19, belaster hvert år både det danske sundhedssystem og arbejdsmarkedet markant. Covid-19 er en langvarig virus, der har haft en særlig stor indvirkning på sundhedsvæsenet, især om vinteren.
Home » Covid-19 vaccination
Vaccination på arbejdspladsen
Vaccination i vores klinikker
Voucherkode
At tilbyde covid-19-vaccination på arbejdspladsen kan være en strategisk investering for både medarbejdere og virksomheden. Vaccinationer spiller en vigtig rolle i at mindske smittespredning blandt ansatte, hvilket kan resultere i færre sygedage og højere arbejdsproduktivitet. Ved at sikre, at medarbejderne er beskyttede, skabes en sikrere arbejdsplads og samtidig hjælpes samfundet med at holde smitten under kontrol.
For virksomheder, hvor medarbejdere har tæt kontakt med hinanden eller arbejder med sårbare grupper, er det især vigtigt at have en høj vaccinationsrate. Dette hjælper med at opretholde stabil drift og sikre, at daglige aktiviteter ikke bliver forstyrret af sygdom. Vaccination er en enkel, effektiv og sikker måde at beskytte medarbejderne på, og den kan hurtigt administreres, ofte direkte på arbejdspladsen.
Vaccinationmuligheder af medarbejdere
Hos Danske Lægers Vaccinations Service tilbyder vi fleksible løsninger til covid-19-vaccination af medarbejdere, så det bliver nemt for virksomheder at beskytte deres ansatte og mindske sygefravær.
- Covid-19-vaccination på arbejdspladsen: Vi kan sende sundhedsfagligt personale ud til jeres virksomhed og vaccinere medarbejderne direkte på arbejdspladsen. Dette er en hurtig og effektiv løsning, der minimerer tidsforbruget for den enkelte medarbejder og sikrer en høj vaccinationsdækning.
- Covid-19-vaccination på vores klinikker: Medarbejdere kan også vælge at blive vaccineret på en af vores klinikker i hele landet. De kan booke en tid, der passer dem, og få vaccinationen hurtigt og nemt.
- Vaccinationsvouchers: Virksomheder kan gøre faktureringen mere overskuelig ved at benytte vores voucherordning ved vaccination i klinikkerne. Medarbejderne anvender en voucherkode ved vaccination, hvilket sikrer præcis registrering og mulighed for at samle eller opdele fakturaer efter behov. Vi kan tilbyde enten en universel voucherkode eller individuelle koder til forskellige afdelinger, så virksomheden selv har kontrol over fordelingen og administrationen.
Smitte på arbejdspladsen
Covid-19 kan hurtigt sprede sig på arbejdspladsen, især når medarbejdere arbejder tæt sammen i fællesområder og kontorer.
En stor udfordring er, at personer kan være smittet og smitte andre, selv før de selv har symptomer. Dette betyder, at en medarbejder kan komme på arbejde og bringe smitten med sig, hvilket hurtigt kan føre til et udbrud blandt kolleger.
Den smitter primært via dråber, der frigives ved hoste, nys eller samtale, men kan også overføres gennem kontakt med berørte flader som tastaturer og dørhåndtag. Derfor er forebyggelse vigtigt for smittespredningen, som regelmæssig rengøring af kontaktflader og god håndhygiejne. Desuden kan vaccination være en afgørende faktor for at beskytte medarbejdere mod alvorlig sygdom og samtidig reducere risikoen for, at smitten spreder sig på arbejdspladsen.
Hvad er effekten af covid-19 vaccinerne?
COVID-19-vaccinerne yder en høj beskyttelse mod alvorlig sygdom, hospitalsindlæggelse og død. Beskyttelsen aftager dog over tid, hvilket er grunden til, at booster-vaccinationer gentagende vaccination anbefales.
Da de første vacciner mod covid-19 blev udviklet tilbage i 2020, blev effekten af vaccinerne undersøgt og dokumenteret i meget store medicinforsøg med titusindvis deltagere. De to vacciner, som anvendes i Danmark, viste i forsøgene en meget høj effekt på hhv. 94 og 95 procent. Dvs. at vaccinen beskyttede 9 ud af 10 personer imod at blive syge af covid-19.
Effekten blev dengang målt over for smitte med den oprindelige virusvariant (Wuhan-varianten). Efterfølgende har virus muteret flere gange, og der er løbende kommet nye varianter til, som har været mere smitsomme end den oprindelige virusvariant. Det har betydning for, hvor høj vaccinens effekt er i forhold til at blive smittet med corona, men vaccinerne giver fortsat en høj beskyttelse imod alvorlig sygdom og død.
Sygdomsforløb ved covid-19
Størstedelen af de smittede (80 %) oplever ingen eller kun milde symptomer. De mest almindelige tegn på infektion inkluderer feber, tør hoste og træthed, mens nogle også kan opleve ondt i halsen, hovedpine, muskelømhed, diarré, øjenbetændelse eller midlertidigt tab af smags- og lugtesansen. Symptomerne på covid-19 kan variere fra person til person, og man får ikke nødvendigvis alle symptomer.
Hos enkelte kan sygdommen udvikle sig til en mere alvorlig tilstand efter 7-10 dage, hvor lungebetændelse, vejrtrækningsbesvær og trykken for brystet kan opstå, hvilket i nogle tilfælde kræver hospitalsindlæggelse og iltbehandling. I sjældne tilfælde kan covid-19 blive livstruende og nødvendiggøre respiratorbehandling.
Visse grupper har en øget risiko for alvorlige komplikationer. Dette gælder særligt ældre, især personer over 65-70 år, samt personer med kroniske sygdomme såsom kræft, hjerte-kar-sygdomme, lungelidelser og dårligt reguleret diabetes. Derudover øges risikoen for et alvorligt sygdomsforløb ved svær overvægt (BMI over 30-35), særligt hvis der samtidig er andre helbredsmæssige risikofaktorer.
Ofte stillede spørgsmål
Telefon: +45 88 30 00 70
E-mail: [email protected]
Gladsaxevej 376, 1. sal
2860 Søborg